Energiecoöperatie Diemen Ecostroom legt zonnepanelen op bedrijfspanden in Diemen

Fred Vos 16-03-2019 2170 keer bekeken 0 reacties

Dit voorjaar start Energiecoöperatie Diemen Ecostroom met het leggen van de eerste zonnepanelen op twee bedrijfspanden in Diemen. Het gaat hier om het dak van kringloopwinkel RataPlan aan de Weesperstraat 140 en het dak van het pand  waar RataPlan voorheen gevestigd was.

Vorige week is een overeenkomst gesloten met eigenaar Minerva Development B.V. voor verhuur van de daken aan de energiecoöperatie. In totaal worden er ca. 500 zonnepanelen op beide panden geplaatst.

De Energiecoöperatie Diemen Ecostroom is als bewonersinitiatief opgestart door de Initiatiefgroep Duurzame energie met en voor iedereen. Deze initiatiefgroep is gevormd tijdens het Duurzaamheidsatelier dat was georganiseerd door Daarom Duurzaam Diemen (DDD) in februari 2018.

Postcoderoos

De projecten van Diemen Ecostroom zijn zogenaamde 'Postcoderoos-projecten'. Bewoners die wonen in dezelfde postcode als de panden met zonnepanelen, en de aangrenzende postcodes (de zogenaamde postcoderoos), kunnen meedoen en zonnepanelen kopen. In dit geval zijn dat de volgende postcodes: 1111, 1112, 1113, 1087, 1095, 1097, 1098, 1382 en 1398. Het project is vooral geschikt voor bewoners die graag zonne-energie willen opwekken maar die mogelijkheid niet hebben omdat zij bijvoorbeeld een woning huren of in een appartement wonen. Ook mensen met een koopwoning waarbij het dak te klein is of niet geschikt voor zonnepanelen vanwege bijvoorbeeld schaduwwerking kunnen bij de energiecoöperatie terecht.

Terugverdientijd: 8 jaar

Met het opwekken van zonnestroom worden de kosten van een paneel (€ 350,-) in ca. 8  jaar terugverdiend.  De zelf opgewekte stroom wordt verrekend door de eigen energieleverancier van de deelnemers. Diemen Ecostroom zorgt voor de aanleg van de zonnedaken, het onderhoud van de installatie en de ledenadministratie.  De  panelen zijn verzekerd en hebben een garantie van 25 jaar. Meedoen kan al vanaf twee zonnepanelen.

Aanmelden kan via diemen@ecostroom.nu of ga naar de website http://diemen.ecostroom.nu 

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op  Facebook | Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen