Wereld Vegetarisme Dag

Margot Aler 29-09-2022 85 keer bekeken

Begin

01-10-2022 om 00:00

Einde

02-10-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

1 oktober is het World Vegetarian Day en vindt tevens de jaarlijkse kick-off van de Vegetarische Awareness Month plaats. Doel: bewustzijn creƫren rondom vegetarisme en de effecten daarvan.

Vegetariersbond Nederland: "Door vegetarisch te eten, kom je alvast in de stemming voor Dierendag; minder vlees eten kan dierenwelzijn bevorderen. En ook alvast voor de internationale Dag ter Voorkoming van Natuurrampen. Natuurrampen komen steeds vaker voor door de opwarming van de aarde. Veeteelt is hier helaas een van de allergrootste veroorzakers van. Minder uitstoot door veeteelt, is een minder warme aarde met minder natuurrampen. Tot slot is, in het kader van Wereld Voedseldag, het beschikbare voedsel veel beter te verdelen wanneer iedereen (wat vaker) plantaardig zou eten. Bovendien hoeft er geen bos te worden gekapt voor de verbouwing van de soja waarvan 90% bestemd is als voer voor dieren in de bio-industrie. Dit is nog maar een greep uit de vele voordelen van lekker vegetarisch eten."

Duurzame Eetclub Diemen

Steeds meer mensen besluiten om diverse en uiteenliggende redenen vegetariĆ«r of veganist te worden. Zo ook in Diemen. Sophie Tjebbes, kartrekker 'voeding' bij Daarom Duurzaam Diemen, is initiatiefnemer van de Duurzame Eetclub Diemen. De deelnemers van dit initiatief eten in een gezellige setting gezamenlijk vegetarische en veganistische gerechten waarbij tips, trick en recepten worden uitgewisseld. Voor meer info en aanmelden klik hier.

 

 

Cookie-instellingen