Sophie Tjebbes: "Met wat je eet heb je erg veel impact op het milieu. Zeker zoveel als hoe je woont of wat je reisgedrag is en je kunt er direct mee aan de slag. Plantaardig eten is veruit de meest duurzame keuze. Dierlijke producten hebben veel meer negatieve impact op de aarde. Denk aan CO2, stikstof en metaan uitstoot, ontbossing voor veevoer, veel zoet water gebruik, monocultuur, uitputting vruchtbaar land etc."
Eens in de 2-3 maanden komt deze duurzame eetclub bij elkaar voor een brunch, lunch of diner. Sophie: "Ieder maakt een plantaardig (vegan) gerechtje. Iets wat je graag wilt proberen of juist al heel lekker vindt. Je neemt je eigen bord, bestek en beker mee en we gaan heerlijk samen eten en alle verschillende gerechtjes proeven. Jong en oud en het hele gezin is welkom! Ook mensen die hier nog niets mee doen, maar gewoon benieuwd zijn. Ook hebben we een leuke gemelleerde appgroep waar we tips uitwisselen om duurzaam eten lekker en makkelijker te maken."
Als je bij een eetmoment aanwezig wilt zijn of aan de appgroep toegevoegd wilt worden, stuur dan een berichtje naar sophie_tjebbes@hotmail.com.
Voor duurzame recepten, klik hier >>