Benodigdheden
- 120 gram krokante muesli naar keuze
- 50 gram gedroogde appelpartjes
- 30 gram notenmelange (ongezouten)
- 20 gram rozijnen
- 1 citroen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el ahornsiroop
Recept
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gedroogde appel partjes in stukjes. Schep de muesli met de appel, noten en rozijnen in de keukenmachine of blender. Breng op smaak met de kaneel en rasp er 2 tl citroenschil boven. Meng het samen tot een grove massa.
Verwarm in een hapjespan de ahornsiroop met de olie en 2 el water. Schep het muesli mengsel en roer tot er een plakkerige massa ontstaat.
Verdeel vervolgens het mengsel gelijkmatig over een bakplaat. Druk het tot een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik.
Bak de muesli in 25 min knapperig en bruin in de oven. Dek de plaat na 15 min af met aluminiumfolie. Laat helemaal afkoelen en snijd vervolgens in repen.
Eet smakelijk!