Benodigheden
- 1 citroen
- 350 g kikkererwten
- 150 g fijne kristalsuiker
- 250 g diepvries zomerfruit
- 100 g fruitspread bosvruchten
- 300 g koelverse yochurt kokos ongezoet
- 40 g witte chocolade met aardbei (Veganz)
- 150 g chocoladekoekjes (Veganz)
- 5 g verse munt
Recept
Verwarm de oven voor op 100 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Voeg ½ el citroensap toe. Klop het kikkererwtenvocht in ca 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en de citroenrasp toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat 8 gelijke hoopjes van het schuimmengsel. Bak 3 uur in de oven. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
Verwarm ondertussen het zomerfruit en de fruitspread in een steelpan tot het fruit is ontdooid. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de meringues in een krans op de schaal. Schep de kokosyochurt tussen de kransen en verdeel de vruchtencompote erover. Hak de chocolade grof en strooi over de krans. Steek de koekjes in de krans. Garneer met de blaadjes munt.