Roti

58 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Een twist op een Surinaams gerecht

Benodigheden

  • 4 tomaten
  • 200 g rode linzen
  • ½ blokje groentebouillon
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout naar smaak
  • 250 g vastkokende krieltjes
  • 300 g sperziebonen
  • 4 rotivellen

Recept

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes in de lengte. Beleg een ovenrooster met een bakpapiertje en verspreid hier de krieltjes over. Zet voor 20-30 minuten in de oven.

Snijd de tomaten in blokjes. Doe deze samen met de linzen, het groentebouillonblokje en de overige kruiden in een steelpannetje. Voeg zo veel water toe dat de ingrediënten onder water staan. Zet het steelpannetje op het vuur en laat 20-30 minuten op een middelhoog vuur pruttelen. Voeg water toe om uitdroging te voorkomen.

Kook in de tussentijd de sperziebonen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze hierna uitlekken.

Voeg de krieltjes en de sperziebonen toe aan het pannetje met linzen.

Verwarm de rotivellen in de oven.

Verdeel de linzencurry over vier bordjes en serveer met een rotivel.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.