Super snelle curry

22 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Een heerlijke curry, voor als je weinig tijd hebt

Benodigdheden

  • 1 stukje verse gember, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 grote bosui, gesneden
  • 200 ml groenten bouillon of water
  • kleine bloemkool, in roosjes
  • aubergine, in blokjes
  • 12 sperziebonen, door midden gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 theelepels sojasaus
  • snufje suiker
  • 6 plakken ananas (uit blik), in stukjes gesneden
  • gekookte rijst voor 4 personen

Recept

Verhit een scheutje olie in een kleine soeppan of grote wok. Bak de gember, knoflook en bosui voor 3 minuutjes.

Voeg de bouillon, bloemkool, aubergine en sperziebonen toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn geworden.

Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta, sojasaus, suiker en ananas toe. Breng dit opnieuw aan de kook en laat net zo lang staat totdat de bloemkool gaar is.

Eet met gekookte rijst, bosui, gesneden peterselie of koriander en rode chilivlokken.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.