Super snelle curry

40 keer bekeken 0 reacties

Een heerlijke curry, voor als je weinig tijd hebt

Benodigdheden

  • 1 stukje verse gember, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 grote bosui, gesneden
  • 200 ml groenten bouillon of water
  • kleine bloemkool, in roosjes
  • aubergine, in blokjes
  • 12 sperziebonen, door midden gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 theelepels sojasaus
  • snufje suiker
  • 6 plakken ananas (uit blik), in stukjes gesneden
  • gekookte rijst voor 4 personen

Recept

Verhit een scheutje olie in een kleine soeppan of grote wok. Bak de gember, knoflook en bosui voor 3 minuutjes.

Voeg de bouillon, bloemkool, aubergine en sperziebonen toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 5 minuten zacht pruttelen tot de groenten wat zachter zijn geworden.

Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta, sojasaus, suiker en ananas toe. Breng dit opnieuw aan de kook en laat net zo lang staat totdat de bloemkool gaar is.

Eet met gekookte rijst, bosui, gesneden peterselie of koriander en rode chilivlokken.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen