Risotto met champignons

62 keer bekeken 0 reacties

Lekkere risotto met champignons

Benodigdheden

  • 600 gram risotto
  • 6 sjalotten
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 courgette
  • Handje zongedroogde tomaten
  • 4 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Olijfolie

Recept

Snipper de sjalotten en voeg deze samen met wat olijfolie toe aan een kookpan. Als je een risotto- of hapjespan hebt kun je die ook gebruiken. Laat de sjalotten een paar minuten bakken op laag vuur.

Voeg nu de risotto rijst toe aan dezelfde pan en roer door. Voeg nu beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat pruttelen. Let goed op dat de risotto niet aanbrandt. Wacht niet te lang met meer bouillon toevoegen.

Snijd ondertussen de kastanjechampignons en de courgette in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons en courgette toe. Bestrooi met wat zout en flink wat peper. Bak totdat de courgette bruine plekjes krijgt. Voeg aan het einde nog de Italiaanse kruiden toe, roer door en bak nog een minuutje mee.

De risotto is klaar zodra deze alle bouillon heeft opgenomen. Snijd nu de zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes. Voeg deze samen met de champignon- courgette mix toe aan de risotto en roer goed door.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen