Bloemkool in bladerdeeg

53 keer bekeken 0 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Een spectaculair vegan gerecht!

Benodigdheden

  • 1 bloemkool
  • 2 el milde olijfolie
  • 145 g zongedroogde tomatentapenade
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 50 g misticanza salade

Recept

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal (20x30 cm) en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.

Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten­tapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.

Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.