Venkelsalade met hazelnoten

83 keer bekeken {0} reacties

Gezonde en duurzame venkelsalade

Benodigdheden

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappels
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 40 g ongebrande hazelnoten

Recept

Snijd het groen van de venkelknollen en snijd grof. Verwijder de stengels van de venkelknollen en snijd de knollen in de lengte in plakken van een ½ cm dik.

Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van een ½ sinaasappel, halveer de vrucht en pers 1 helft uit (per 4 personen). Meng het sinaasappelsap en het sinaasappelrasp met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de venkelplakken in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Neem de plakken uit de pan en leg in de dressing.

Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof.

Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in plakken van een ½ cm. Meng voorzichtig met de venkelplakken en dressing. Leg op een platte schaal en bestrooi met de noten en het venkelgroen.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen