Tiramisu

68 keer bekeken 1 reacties

Sophie Tjebbes is kartrekker van het initiatief 'Voeding'. Elke week deelt zij nieuwe, duurzame recepten.

Italiaans dessert met een duurzaam tintje

Benodigdheden

  • 100 ml espresso
  • 350 gr kikkererwten
  • 70 g kokosbloesemsuiker
  • 300 g ongezoete yoghurt kokos
  • 300 g theebiscuits
  • 3 el amaretto
  • 20 g cacaonibs
  • ½ el cacaopoeder

Recept

Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de kokosyochurt erdoor.

Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

Tip: Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

X (voorheen Twitter)

1  reacties

Pascal van Zon 13-11-20 om 12:58

Ziet er lekker uit!

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.