Ondertussen bij de gemeente...

Markus Schmid 04-06-2019 691 keer bekeken 0 reacties

Hallo, ik werk sinds kort als beleidsadviseur energietransitie hier in Diemen; even voorstellen.

Ik heb elf jaar lang met veel plezier in Diemen gewoond en ben hier ook actief geweest in verschillende duurzame burgerinitiatieven zoals Duurzaam Dorp Diemen, de buurtmoestuin Prinses op de Erwt en het Repair Café.

Toch ben ik - evenwel kort geleden - samen met mijn vrouw en twee tienerjongens naar Amsterdam Noord verhuisd. Daar kregen we de kans om onze droom te realiseren en zélf een duurzame drijvende woning in het Schoonschip project te bouwen. Hiervoor werkte ik als campaigner bij WISE, een kleine milieuorganisatie die gespecialiseerd is in energievraagstukken. Ik werkte daar onder andere aan de stroomranking waarin elk jaar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers wordt onderzocht.

En nu ben ik dus aan de slag gegaan met de energietransitie in Diemen. Volgens het landelijke Klimaatakkoord moet de CO2-uitstoot in 2030 bijna gehalveerd zijn. Hiervoor moet er een regionale energiestrategie (RES) komen waarin o.a. staat hoe we al die megawatturen duurzame stroom gaan opwekken die we in Diemen nodig hebben. Heel Nederland gaat van het gas af. Hoe doen we dat in Diemen? Het moet in de winter wel warm blijven in de woonkamer.

Gelukkig is er al veel voorwerk verricht door Jowan waarmee ik nu kamer 1.63 op het gemeentehuis deel. Onze kamer is in elk geval supergroen, Jowan houdt van planten :-)
Ik verheug me erop samen met jullie allerlei duurzame energie ontwikkelingen in Diemen op gang te brengen. Om te beginnen is er op 2 juli een Energiecafé in het gemeentehuis, check voor meer info de agenda. Voor nu een hartelijke groet!

0  reacties

Cookie-instellingen