Subsidie KlimaatGesprekken Diemen goed besteed

Margot Aler 10-03-2024 105 keer bekeken 0 reacties

Nienke Hendriks en Maaike Danz hebben met hun subsidie van Daarom Duurzaam Diemen het afgelopen jaar opnieuw een reeks KlimaatGesprekken georganiseerd voor inwoners uit Diemen. Zie hier verslag in woord en beeld.

Tijdens de zes sessies waaruit de workshopreeks bestaat, krijg je tips en doe je inzichten op over hoe je kunt verduurzamen op een fijne manier die bij jou past.  Om vervolgens ook weer andere te helpen en te inspireren. Zo verklein je je voetafdruk en vergroot je je handafdruk.

Ik wilde leren hoe ik kan reageren op mensen die gaten proberen te schieten in mijn duurzame gedrag. - Nicole Paehlig, deelneemster

 

Nicole Paehlig, deelneemster:  “Ik had twee belangrijke redenen om aan KlimaatGesprekken deel te nemen. Allereerst had ik de behoefte om in contact te komen met gelijkgestemden, omdat ik die in mijn eigen omgeving mis. Tweede reden was dat ik wilde leren hoe ik kan reageren op mensen die gaten proberen te schieten in mijn duurzame gedrag. Tijdens KlimaatGesprekken hebben we meermaals groepjes gevormd om dit soort gesprekken te oefenen, wat erg zinvol was. Verder zijn er tijdens de workshops allerlei zaken besproken die gepaard gaan met een grote CO2-uitstoot en waarop dus veel winst te behalen valt door te verduurzamen, zoals voeding, reizen, wonen en consumeren. Omdat ik hier al veel vanaf wist, dacht ik in eerste instantie dat ik hier niet zo veel aan zou hebben. Toch heb ik allerlei dingen gehoord die ik nog niet wist. En anders werd mijn geheugen wel weer even opgefrist. Sterker nog, ik vond het jammer dat het na zes bijeenkomsten ophield. Gelukkig is er een groepsapp aangemaakt, zodat we contact met elkaar kunnen blijven houden.”

Voor meer info over KlimaatGesprekken in Diemen, klik hier>>

 

 

 

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen