Duurzame quiz kids basisschool Noorderbreedte

Margot Aler 03-07-2023 304 keer bekeken 0 reacties

De kids uit de plusklas van juf Carola van basisschool Noorderbreedte in Diemen hebben afgelopen jaar door een financiële bijdrage van Daarom Duurzaam Diemen een aantal Microbits kunnen aanschaffen en hier een duurzame quiz mee gemaakt.

Microbits zijn geavanceerde minicomputers waar kinderen mee leren programmeren. Fiona en Enola, leerlingen basisschool Noorderbreedte: “Wij wilden graag Microbits voor op school om te leren programmeren en zo te leren dingen voor de toekomst te maken die duurzaam zijn en de wereld te helpen. De Microbits hebben we zo geprogrammeerd zodat als het antwoord van de quiz goed is, de Microbit een vinkje laat zien en is het fout een kruisje.”

Eindresultaat

Benieuwd naar de quizvragen en het eindresultaat ? Bekijk dit filmpje! Fiona, Sara, Teodora, Krijn, Rayaan, Raja, Enola, Ali, Sven en juf Carola: goed gedaan! 

Ook subsidie aanvragen?

De subsidieregeling van Daarom Duurzaam Diemen ondersteunt nieuwe en bestaande initiatieven die zich in Diemen met duurzaamheid bezig houden. Denk aan thema’s zoals klimaatadaptatie, voeding, biodiversiteit, energiebesparing, afvalreductie en groene mobiliteit. Heb je een idee? Doe een aanvraag! Voor meer info, klik hier

0  reacties

Cookie-instellingen