Kringloopwinkel Rataplan opent plantenasiel

Margot Aler 05-06-2023 413 keer bekeken 0 reacties

Daarom Duurzaam Diemen is vorig jaar Plantenasiel Diemen gestart. Kringloopwinkel Rataplan gaat vanaf nu nieuw leven inblazen in dit vergroenende en verbindende initiatief onder de naam plantenasiel Rataplant.

Daarom Duurzaam Diemen en Kringloop Rataplan willen mensen inspireren om bewuster met afval om te gaan. Dat kan door afval te scheiden, te hergebruiken, bezittingen te delen of door spullen door te geven aan anderen. Zo ook planten... Via plantenasiel Diemen konden inwoners door het maken en opsturen van een foto, online overbodige planten doneren waarna we via onze kanalen een nieuw thuis voor ze zochten. Zo hebben het afgelopen jaar zo'n 45 planten de afgelopen maanden een tweede leven elders gekregen.

We waren al een tijdje opzoek naar een fysieke plek. Dat is veel leuker dan online!  Deze plek hebben we nu in RataPlant gevonden. Breng dus voortaan al je planten naar Kringloopwinkel Rataplan aan de Weesperstraat 140 te Diemen. Daar is een vrijwilliger die ze opvangt, voor ze zorgt en ze terug de winkel inbrengt waarbij de planten net als alle andere tweedehands spullen voor een zacht prijsje gekocht kunnen worden. Zeg het voort! 

Voor meer informatie en contactgegevens,  klik hier

Cookie-instellingen