Ruim 700 boompjes vinden nieuwe bestemming in Diemen

Margot Aler 19-03-2023 399 keer bekeken 0 reacties

Vorige week deelde tennisvereniging ATVD samen met Daarom Duurzaam Diemen gratis boompjes uit. Het was een groot succes.

Maarliefst 40 mensen hebben ruim 700 boomzaailingen opgehaald om deze op eigen terrein aan te planten. Er waren soorten als Contoneaster, Els, Es, Esdoorn, Noorse Esdoorn, Kardinaalsmuts, Kornoelje, Populier, Sneeuwbal,  Spaanse Aak/Veldesdoorn, Spirea, Vlier(stek) en Wilg. Wat een leuke en verbindende dag!  Voor herhaling vatbaar. Volgend seizoen hopen we tussen oktober 2023 en februari 2023 opnieuw ergens in Diemen boventallige zaailingen met vrijwlligers te gaan oogsten om deze ook weer gratis uit te delen aan mensen die willen vergroenen.

Waar komen deze boompjes vandaan?

Afgelopen februari organiseerden we samen met tennisvereniging ATVD en Meer Bomen Nu op het terrein van ATVD en bomenoogstdag. Het omliggende park van deze Diemense club stond namelijk bommetje vol boventallige, natuurlijk opkomende boomzaailingen die in het kader van groenbeheer weggemaaid dreigden te worden. Zonde vond de club!

Bomenhub

Met zo'n 20 vrijwilligers, hebben we bijna 750 zaailingen geoogst. Een aantal boompjes en struiken gingen gelijk met de oogstvrijwillligers mee voor aanplant. De rest werd netjes op soort ingekuild in de bomenhub van ATVD om zaterdag 11 maart gratis uitgedeeld te worden. 

 

Cookie-instellingen