Liza van Zon stopt na 6 jaar Daarom Duurzaam Diemen

Margot Aler 19-12-2022 486 keer bekeken 0 reacties

Vanaf het nieuwe kalenderjaar zal Liza van Zon, na jarenlange vrijwillige en zeer enthousiaste inzet, haar rol als voorzitter overdragen en Daarom Duurzaam Diemen gaan verlaten. Liza gaat samen met haar gezin verhuizen naar Zaandam en vindt dit een goed moment om het stokje over te dragen.

Toen Liza vertelde te gaan stoppen, heeft ze beloofd niet eerder de stichting te verlaten voordat er een nieuw voltallig en volwaardig bestuur zou zijn gevormd. Liza: “Ik vind het jammer om te stoppen, maar ben van mening dat je inwoner van Diemen moet zijn om in het bestuur te zitten. Ik zal niet zomaar vertrekken en op de achtergrond daar waar nodig is nog helpen. Overigens alle vertrouwen in het nieuwe bestuur. Johan van Schagen, net als ik vanaf het eerste uur betrokken bij onze stichting, gaat het voorzitterschap van mij overnemen. En met de kersverse maar zeer ervaren en betrokken overige bestuursleden Hans Heimans (penningmeester) en Marieke Goede (secretaris) ben ik ook helemaal blij. Margot Aler blijft ons team qua praktische taken ondersteunen. Alles bij elkaar zegt mij dat 2023 een goed Daarom Duurzaam Diemen jaar gaat worden.”

Liza was vanaf het eerste uur betrokken bij onze stichting. Al in 2017, voordat Daarom Duurzaam Diemen is opgericht, hielp ze mee met het organiseren van het eerste tweedaagse 'werkatelier' over duurzaamheid in Diemen. Dit vond in 2018 plaats en was een groot succes. Mede dankzij haar inspanningen en betrokkenheid is Daarom Duurzaam Diemen ontstaan. Als voorzitter van onze stichting heeft ze de laatste jaren bijgedragen aan de realisatie en de uitbouw van ons platform, social media kanalen en gaf ze mede vorm en invulling aan onze subsidieregeling en -toekenningen. Recentelijk regelde ze naar aanleiding van de verhuizing van Koninklijke Saan een flink aantal grote overbodige kantoorplanten die Daarom Duurzaam Diemen mocht weggeven. Hierdoor is het initiatief Plantenasiel Diemen van de grond gekomen. Liza was ook bestuurslid bij vereniging Ondernemend Diemen. Door haar grote netwerk bracht ze bijvoorbeeld in het Saan Museum organisaties, initiatieven en inwoners samen tijdens twee edities van het Duurzaamheidscafé waar ze dan ook dagvoorzitter was. 

Gemeente Diemen, onze kartrekkers en bestuursleden hebben vorige week al passend afscheid genomen van Liza en haar in het zonnetje gezet. Maar toch ook nog even via deze weg: Liza, ontzettend bedankt voor alles wat je voor Daarom Duurzaam Diemen hebt betekend!

Wil je je ook inzetten voor duurzaamheid in Diemen? We zijn nog op zoek naar een of twee extra bestuursleden en/of vrijwilligers. Het maakt niet uit wat je leeftijd, kennis en/of achtergrond is. Samen kunnen we bekijken hoe we jouw talenten, tijd en motivatie het beste tot hun recht kunnen laten komen. Bekijk onze vacature of neem contact met ons op via info@daaromduurzaamdiemen.nl.

 

0  reacties

Cookie-instellingen