Nieuw bestuur voor Daarom Duurzaam Diemen

Margot Aler 08-12-2022 275 keer bekeken 0 reacties

Goed nieuws! Vanaf het nieuwe kalenderjaar zullen Hans Heimans, Groencommissie Anne Frankwijk en Marieke Goede, Klimaatcoach en initiatiefnemer KettingKledingRuil Diemen, zich voor Daarom Duurzaam Diemen gaan inzetten.

Beiden zijn inwoners van Diemen en hebben een groot, groen en duurzaam hart. Hans wordt penningmeester en Marieke zal de rol van secretaris op zich gaan nemen.

Joost Heinsius stopte al eerder dit jaar als bestuurslid bij onze stichting. Onlangs heeft ook onze voorzitter Liza van Zon laten weten ons na zes jaar vrijwillige inzet per 1 januari te gaan verlaten. Niet uit armoe maar uit weelde want Liza gaat samen met haar gezin verhuizen naar Zaandam. Ze heeft haar vertrek tijdig aangekondigd. Liza zullen we binnenkort in het zonnetje zetten voor alles wat ze voor Daarom Duurzaam Diemen heeft betekend. Het inhoudelijk voorzitterschap heeft Liza overgedragen aan onze huidige penningmeester Johan van Schagen en we hebben inmiddels twee enthousiaste nieuwe vrijwilligers aangetrokken. We stellen ze hierbij graag aan jullie voor!

Hans: "Net als veel anderen voel ik de toenemende urgentie om actief iets te doen aan onze leefomgeving.”

Hans woont al jaren in de Anne Frankwijk. Om deze wijk een groene impuls te geven, heeft hij bijna vijf jaar geleden de groencommissie in het leven geroepen. Samen met nog acht andere vrijwilligers zet hij zich in om de wijk kleuriger en fleuriger te maken en gaandeweg meer mensen hierbij te betrekken. Hans: “Onze jaarlijkse zonnebloemwedstrijd is inmiddels wereldberoemd in Diemen. Ook organiseerden we een wijkbreed project met groene daken, waaraan 20% van de bewoners meedeed. Met onze inzet en activiteiten proberen we andere mensen en andere wijken te inspireren. Dat is een belangrijke reden voor mij om toe te treden tot het bestuur van Daarom Duurzaam Diemen. En net als veel anderen voel ik de toenemende urgentie om actief iets te doen aan onze leefomgeving.”

Marieke: "Het klimaat is een onderwerp waar ik me als kind al zorgen over maakte sinds ik op het Jeugdjournaal hoorde over zure regen en de ozonlaag.”

Marieke woont sinds vijf jaar in Diemen met partner en kind. Marieke: “Het klimaat is een onderwerp waar ik me als kind al zorgen over maakte sinds ik op het Jeugdjournaal hoorde over zure regen en de ozonlaag.” Het beïnvloedde haar initiële opleidingskeuze Milieu- en natuurwetenschappen. Momenteel werkt ze als docent voor toekomstig hulpverleners op de Hogeschool van Amsterdam en voor de Algemene Onderwijsbond. In haar vrije tijd is ze Klimaatcoach en initiatiefnemer van de KettingKledingRuil Diemen. Marieke: “Nadat ik vorig jaar de cursus Politiek actief in Diemen volgde, realiseerde ik me dat ik iets wil doen voor onze gemeente. Door me te verbinden aan Daarom Duurzaam Diemen verwacht ik te kunnen bijdragen aan het ruimte geven aan mensen en ondernemers met goede ideeën, aan het bij elkaar brengen van fantastische initiatieven en het verder helpen van mensen die ‘iets’ willen doen op gebied van duurzaamheid, maar misschien nog niet weten hoe.”

Dat belooft een hoop duurzaam moois voor 2023! Wil je je ook inzetten voor duurzaamheid in Diemen? We zijn nog op zoek naar een of twee bestuursleden. Het maakt niet uit wat je leeftijd, kennis en/of achtergrond is. Samen kunnen we bekijken hoe we jouw talenten, tijd en motivatie het beste tot hun recht kunnen laten komen. Bekijk onze vacature of neem contact met ons op via info@daaromduurzaamdiemen.nl.  

 

0  reacties

Cookie-instellingen