Knutselen met afval voor biodiversiteit

Margot Aler 15-11-2022 240 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen weekend is er vanuit de blokhut van Scouting Diemen in het Diemerbos keihard gewerkt. Met afval en eigen herfstvindsels kluste tientallen kids mét ouders vogelvoederhuisjes en insectenhotels in elkaar om zo bij te dragen aan een betere biodiversiteit.

Ons doel is om inwoners, bedrijven en initiatieven met elkaar verbinden om zo samen bij te dragen aan een schoner, mooier en groener Diemen. Voor activiteiten als deze zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking op.

VerduurSamen

Scouting Diemen stelde haar locatie beschikbaar. Kees Buskermolen, inwoner van Diemen, maakte de voorbeeldinsectenhotels met werkbeschrijving. De weken voorafgaand aan deze dag hebben we mensen en organisaties gevraagd materialen te verzamelen en te doneren in onze verzamelkratten. Zo hebben Monarch Nederland en Wijnimport Bart voor houten kistjes en De Wolf Tuinmaterialen voor opvulmaterialen gezorgd. Boris Overmars en Johan van Schagen hebben een krat in hut tuin neergezet om afval in te zamelen én hebben op de dag zelf meegeholpen.

Liza van Zon, voorzitter Daarom Duurzaam Diemen: "Op wat stro en kippengaas na, hebben we enkel gebruik gemaakt van ‘afval’ en vindsels uit de natuur. Denk aan stronken hout, takken, schors, dennenappels, bakstenen met gaten, terracottapotjes, riet, drankkartons en conservenblikken. Zo kreeg deze dag een extra circulair tintje!”

 

0  reacties

Cookie-instellingen