Subsidietoekenning voor leerlingen basisschool Noorderbreedte

Margot Aler 29-09-2022 311 keer bekeken 0 reacties

Joehoe! De kids uit de plusklas van juf Carola van basisschool Noorderbreedte in Diemen krijgen van ons een subsidie voor hun leuke duurzame idee.

Met deze financiële ondersteuning gaan de leerlingen een aantal Microbits aanschaffen. Dit zijn geavanceerde minicomputers waar kinderen mee leren programmeren. Fiona en Enola, leerlingen basisschool Noorderbreedte: “Wij willen graag Microbits voor op school om te leren programmeren en zo te leren dingen voor de toekomst te maken die duurzaam zijn en de wereld te helpen.”

Duurzame quiz

Als kers op de taart gaan de plusklassers voor het Daarom Duurzaam Diemen Duurzaamheidsfestival komend voorjaar een spelshow maken met duurzame vragen waar iedere bezoeker aan mee kan doen. Fiona en Enola: “De Microbits gaan we zo programmeren zodat als het antwoord goed is, de Microbit een vinkje laat zien en is het fout een kruisje.”

Fiona, Sara, Teodora, Krijn, Rayaan, Raja, Enola, Ali en Sven: “Van harte met deze toekenning en superleuk dat jullie hiermee aan de slag gaan. Succes en veel plezier toegewenst bij het uitvoeren van dit mooie, duurzame project en houd ons op de hoogte!

Ook subsidie aanvragen?

Heb je een duurzaam idee waar je financiële ondersteuning bij kunt gebruiken? Bekijk de Daarom Duurzaam Diemen microsubsidieregeling.

 

Cookie-instellingen