Vacature: plantenasiel vrijwilliger

Margot Aler 24-05-2022 627 keer bekeken 0 reacties

Parttime: 1-8 uur per week (naar eigen inzicht en beschikbaarheid).

Recentelijk zijn wij Plantenasiel Diemen gestart. Inmiddels hebben diverse zielige maar ook prachtige kamerplanten een nieuw thuis elders in Diemen gevonden. Tevens hebben we meerdere Diemenaren blij gemaakt met een groene tweedehands vriend. Plantenasiel Diemen is in haar korte bestaan nu al een succes en heeft groeipotentie. Wij zijn dit initiatief met veel enthousiasme begonnen maar hopen dat er Diemenaren zijn die dit vergroenende idee samen met ons verder willen uitbouwen. 

 

Help en denk mee

Meehelpen kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door planten op te vangen en weg te geven vanuit eigen huis. Of door een plantenbiebje met (buiten)planten in je tuin te zetten. Deze zou je kunnen vullen met eigen stekjes of donaties van anderen. We zouden ook samen op zoek kunnen gaan naar een openbare locatie ergens in Diemen waar planten gebracht en geadopteerd kunnen worden. We kunnen meerdere vrijwilligers gebruiken. Niets staat vast. Diverse insteken zijn mogelijk en alle soorten en maten van hulp zijn welkom. 

 

Hulp vanuit Daarom Duurzaam Diemen

Wij beschikken over ervaring hoe een plantenasiel te starten en hebben contacten binnen de gemeente voor een eventuele toekomstige locatie. Onze website en social media kanalen zetten we uiteraard graag in voor zichtbaarheid en promotie. Daarnaast verstrekken we als stichting ook microsubsidies. Hier zouden mogelijke kosten voor bijvoorbeeld aarde, gieters, potten, voeding etc mee gefinancierd kunnen worden. 

 

Groen hart

Tot slot willen we je meegeven dat je echt geen plantenexpert hoeft te zijn (Margot, medewerker Daarom Duurzaam Diemen heeft een paar jaar geleden een plantenasiel opgericht en spreekt uit ervaring:). Een groen hart, interesse en bewondering voor planten is voldoende! En je kunt het zo groot- of kleinschalig houden als je zelf wilt. 

 

Nieuwsgierig? Enthousiast? Wil je meedenken en/of meehelpen? Neem contact met ons op via info@daaromduurzaamdiemen.nl. Ook voor meer informatie!

 

Cookie-instellingen