'Duurzaam' interview door kids basisschool Noorderbreedte

Margot Aler 22-04-2022 521 keer bekeken 0 reacties

Onze voorzitter Liza van Zon heeft vorige week een bezoek gebracht aan basisschool Noorderbreedte in Diemen Noord. Daar sprak ze met een groep zeer gedreven en enthousiaste kids uit de plusklas van juf Carola.

Fiona, Sara, Teodora, Krijn, Rayaan, Raja, Enola en Ali hadden samen een uitgebreid diepte interview voorbereid en stelden Liza maar liefst elf kritische vragen over onze stichting en duurzaamheid: “Wat willen jullie met Daarom Duurzaam Diemen bereiken. Helpen er ook kinderen mee? Hebben jullie tips om duurzamer te leven?”

Op de vraag van Liza aan de kinderen of ze zelf wellicht ook nog goede ideeën hadden, werd enthousiast gereageerd: “Online tweedehands kleding aanbieden, géén plastic planten meer op school en met behulp van een computerprogramma allerlei duurzame plekken zoals insectenhotels en tweedehands winkels in Diemen in kaart brengen.” Allemaal top ideeën, vinden wij! Liza heeft dan ook de plusklassers gevraagd of ze alsjeblieft hun plannen verder willen uitwerken. Als ze met een goed voorstel komen, kunnen ze via Daarom Duurzaam Diemen zelfs een microsubsidie aanvragen om zo wellicht hun duurzame idee tot uitvoering te brengen.

Benieuwd naar het volledige interview? Deze verschijnt in de nieuwe editie van Gemeentegids Diemen. 

 

0  reacties

Cookie-instellingen