Plantenasiel Diemen

Margot Aler 05-04-2022 1540 keer bekeken 0 reacties

Daarom Duurzaam Diemen wil Diemenaren inspireren om bewuster met afval om te gaan. Dat kan door afval te scheiden, te hergebruiken, bezittingen te delen of door spullen door te geven aan anderen. Zo ook planten...

Heb jij een kamerplant die niet meer in je huis past? Of wellicht een buitenplant in pot die niet meer je smaak is? Heb je een stekje over en overweeg je om hem weg te gooien? Of zie je een afgedankt exemplaar waar nog leven in zit langs de weg staan of uit een kliko steken? Neem hem mee, geef hem wat aandacht, maak een mooie foto en stuur deze ons toe. Via onze kanalen stellen wij hem gratis beschikbaar voor mensen uit de regio. Hiermee krijgt hij kans op een tweede leven en maak je ook nog iemand blij. Weggooien is zo zonde en onnodig! 

 

Wil je een plant aanbieden?

  • Mail ons een bruikbare foto toe (avg-proof + van goede kwaliteit). Eventueel met een korte toelichting en plantensoort.
  • Wij plaatsen de foto (zonder jouw contact-/adresgegevens) op onze social media kanalen.
  • Onze volgers krijgen 72 uur de tijd om te reageren. Indien er meerdere geïnteresseerden zijn, zullen we loten.
  • De gelukkige krijgt een persoonlijk berichtje met jouw naam, telefoonnummer of e-mailadres (aan jou de keuze) zodat er in overleg bij jou thuis een ophaalafspraak gemaakt kan worden. Daarom Duurzaam Diemen coördineert dit niet en laat los na het toesturen van jouw contactgegevens.
  • We vragen geen geld voor een plant. De nieuwe eigenaar mag naar eigen inzicht een vrijwillige donatie geven maar dat hoeft niet, immers het gaat om de duurzame intentie en om het delen.
  • Tada… een plant gered van de vuilnisbelt en iemand anders blij gemaakt!

 

Wil je een plant adopteren?

  • Houd onze social media kanalen in de gaten (Facebook en Instagram). De planten die beschikbaar worden gesteld, zullen via deze weg worden aangeboden.
  • Reageer binnen 72 uur op het adoptiebericht. Bij meerdere geïnteresseerden wordt er geloot.
  • Ben je de gelukkige, dan ontvang je een persoonlijk bericht met de contactgegevens van de persoon die de plant aanbiedt. Onderling kunnen jullie een ophaalafspraak maken. Daarom Duurzaam Diemen coördineert dit niet en laat los na het toesturen van de contactgegevens.
  • Er wordt geen geld gevraagd voor een plant. Een vrijwillige donatie mag maar hoeft niet, immers het gaat om de duurzame intentie en om het delen. 

 

Hulp en subsidie

Wij starten dit initiatief met veel enthousiasme en zetten hier graag onze social media kanalen voor in. Echter, mocht jij het leuk vinden om dit idee klein- of grootschalig binnen Diemen verder uit te bouwen, neem contact met ons op want we zoeken een plantenasielvrwijlliger! We beschikken over de nodige ervaring over hoe een plantenasiel op te zetten en kunnen indien gewenst je adviseren. Daarnaast kun je een microsubsidie bij ons aanvragen voor het opzetten van een duurzaam initiatief als deze. Vragen of interesse? Neem contact met ons op.

 

Cookie-instellingen