Bomenoogstdag Diemen

Liza van Zon 10-03-2022 384 keer bekeken 0 reacties

Daarom Duurzaam Diemen organiseert maandag 14 maart een heuse bomenoogstdag. Doe jij mee?

De natuur produceert ieder jaar uit zichzelf nieuwe, jonge boompjes. Deze zaailingen komen spontaan op in bos, park, tuin of groenstrook. Vaak staan ze in de weg of worden ze overschaduwd door grote bomen. Vele sterven hierdoor af of worden in het kader van groen onderhoud verwijderd of kortgemaaid. Zonde vinden wij! We kunnen namelijk best wat extra bomen gebruiken.

Tijdens deze oogstdag gaan we samen met een groep vrijwilligers uit Diemen boventallige zaailingen ecologisch verantwoord oogsten, oftewel uitscheppen. Daarna gaan we ze identificeren, sorteren en slaan we ze tijdelijk op in de bomenhub bij Moestuin Sweetgrass in de Polder om ze vervolgens gratis uit te delen aan Diemenaren die ze in hun tuin of op eigen terrein willen aanplanten. Vergroenen, dus! Het is niet moeilijk… geen ervaring vereist. Wel graag je eigen spade en (werk)handschoenen meenemen. 

Zin om lekker een paar uur in de buitenlucht de handen uit de mouwen te steken en om bij te dragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit? Meld je aan via evenementen. Klik hier

Ontvang je graag een gratis zaailing? Vrijdag 25 maart gaan we uitdelen vanuit moestuin Sweetgrass in de Polder. Geef via dit formulier aan in welke soort(en) je interesse hebt. 

(Om je te kunnen aanmelden dien je een account te hebben voor onze website en ingelogd zijn. Zo kunnen wij namelijk exact zien wie zich aanmelden maar je ook goed informeren over de dag zelf.)

0  reacties

Cookie-instellingen