Nieuwsbrief: 1e kwartaal 2021 Daarom Duurzaam Diemen

Liza van Zon 06-05-2021 492 keer bekeken 0 reacties

Beste , Afgelopen maanden hebben wij als bestuur niet stil gezeten en zijn wij achter de schermen DDD verder aan het opbouwen. Helaas zijn bijeenkomsten moeilijk tot niet te organiseren, maar wij hopen u middels ons platform wel te informeren. 

We zijn er dan ook trots op dat we een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt met de website. Wij hopen dat u ook steeds meer gebruik gaat maken van het platform middels het delen van nieuws, gebruik van recepten en nog veel meer. Iedereen in Diemen is vrij om informatie gerelateerd aan een duurzamer Diemen te delen op het platform. Dit kan gaan om een event, het starten van een poll of een ander duurzaam initiatief. 

Later dit jaar zal ik met zwangerschapsverlof gaan. Joost zal tijdens mijn afwezigheid waarnemend voorzitter zijn. Ook zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe kartrekkers en bestuursleden. Voelt u zich geroepen? Neem dan contact met ons op.

Liza van Zon
Voorzitter DaaromDuurzaamDiemen


DaaromDuurzaamDiemen zoekt bestuursleden en vrijwilligers 

Als DaaromDuurzaamDiemen hebben we net als iedereen last van de Coronapandemie. Ons jaarlijks duurzaamheidsfestival kon daardoor vorig jaar helaas niet doorgaan.

We hebben echter niet stilgezeten. Het is wel gelukt om op 27 september voor een beperkte groep met Coronamaatregelen een interactieve duurzaamheidslezing in de Omval te organiseren.

Het bestuur van DaaromDuurzaamDiemen bestaat nu uit 3 mensen,...lees meer


Website DaaromDuurzaamDiemen professioneel aangepakt en uitgebreid

Met hulp van marketingbureau PasQuality is onze website nu stukken aantrekkelijker  geworden en makkelijker in gebruik, waardoor u de informatie nu makkelijker kunt vinden. Neem snel een kijkje op www.daaromduurzaamdiemen.nl. Een greep uit de verbeteringen:
...lees meer


Nieuwe microsubsidies verstrekt

De afgelopen tijd hebben we nieuwe subsidies kunnen geven aan verschillende initiatieven:

  • Klimaatalarm Diemen voor de manifestatie op 14 maart

  • Experiment met groene sedumdaken in de Anne Frankwijk

  • ...lees meer

 


Van 230 naar 100 kilo restafval: helpt u mee?

Vorig jaar is de gemeente gestart met het uitvoeren van het Afvalplan 2020. Het plan bevat acties om de hoeveelheid huishoudelijk restafval in Diemen omlaag te brengen. Nederland heeft als doel de hoeveelheid restafval te verminderen en 75% van het afval te scheiden. Dit betekent voor Diemen dat onze hoeveelheid restafval omlaag moet van ongeveer 230 kilo naar 100 kilo per jaar per huishouden. Hiermee draagt Diemen bij aan een duurzame samenleving en een circulaire economie. ...lees meer


Wandelen in de natuur

Wandelen is goed voor lichaam en geest. Dat kan ook goed in Diemen en omgeving. De afgelopen maanden heeft Recreatie Noord Holland een 300 kilometer lange netwerk gemaakt door combinatie en aansluiting van bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot één groot wandelgebied. Van Diemen ...lees meer


Vogelspeurtocht

Het House of Bird in het Diemerbos heeft een vogelspeurtocht gemaakt. De Birdroute is er voor alle kinderen die meer willen weten over vogels en natuur. Op de Birdroute vindt u struiken, ...lees meer


Vergroen uw tuin en help Diemen het NK Tegelwippen 2021 te winnen

Een groene (gevel)tuin is goed tegen verdroging, hittestress en voor de natuur. En ook mensen komen meer tot rust en bloeien op in een groenere omgeving. Door steeds meer tegels door groen te vervangen wordt de buurt aangenamer en mooier en helpen we de natuur! ...lees meer

0  reacties

Cookie-instellingen