Vergroen uw tuin en help Diemen het NK Tegelwippen 2021 te winnen

Liza van Zon 01-04-2021 406 keer bekeken 0 reacties

Een groene (gevel)tuin is goed tegen verdroging, hittestress en voor de natuur. En ook mensen komen meer tot rust en bloeien op in een groenere omgeving. Door steeds meer tegels door groen te vervangen wordt de buurt aangenamer en mooier en helpen we de natuur!

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Dit jaar wordt het grootser. Er doen ruim 40 gemeenten mee. Diemen bindt de strijd aan tegen Zaanstad. We maken ook echt kans om te winnen want het gaat erom in welke gemeente gezien het aantal inwoners relatief de meeste tegels verwijderd zijn.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne een groener Nederland begint in je eigen tui ! De bedoeling is om bewoners en gemeenten zo veel mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Het NK Tegelwippen is op 30 maart begonnen en loopt tot 30 september. Vanaf 30 maart kun je het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gerealiseerde (gevel)tuin aanmelden via de website van het NK tegelwippen 2021.

0  reacties

Cookie-instellingen