Van 230 naar 100 kilo restafval: helpt u mee?

Liza van Zon 01-04-2021 363 keer bekeken 0 reacties

Vorig jaar is de gemeente gestart met het uitvoeren van het Afvalplan 2020. Het plan bevat acties om de hoeveelheid huishoudelijk restafval in Diemen omlaag te brengen. Nederland heeft als doel de hoeveelheid restafval te verminderen en 75% van het afval te scheiden. Dit betekent voor Diemen dat onze hoeveelheid restafval omlaag moet van ongeveer 230 kilo naar 100 kilo per jaar per huishouden. Hiermee draagt Diemen bij aan een duurzame samenleving en een circulaire economie.

Voor de inzameling van groente-,fruit-, tuinafval en etensresten krijgen alle bewoners van een laagbouwwoning een container aan huis. De ondergrondse containers voor gft-afval worden weggehaald. Met bewoners van de hoogbouw kijkt de gemeente later dit jaar of er voldoende belangstelling is om ook daar gft-inzameling mogelijk te maken.

Voor oud papier en plastic kunt u zelf kiezen of u bij de gemeente een container aan huis  wilt aanvragen. De ondergrondse containers voor papier en plastic blijven in gebruik.

Ook de scholen starten deze maand met de inzameling van gft-afval. De gemeente heeft hen daarvoor inzamelingsmateriaal gegeven, zowel voor binnen als buiten de school. Ook krijgen de scholen een lesprogramma over afvalscheiding en zwerfafval.

Op het Recycleplein kunt u  zes dagen per week uw afval brengen. Vorig jaar is de container voor bruikbare spullen voor kringloopcentrum Rataplan vernieuwd.  Ook is er een nieuwe afgesloten container voor matrassen geplaatst. Hierdoor worden de matrassen niet nat en kan het materiaal opnieuw worden gebruikt voor bijvoorbeeld het maken van isolatiemateriaal en turnmatten

0  reacties

Cookie-instellingen