Petitie voor een duurzaam regeerakkoord gestart

Jowan Kelderman 20-01-2021 317 keer bekeken 0 reacties

Vandaag is een petitie voor een duurzaam regeerakkoord gestart. Centraal daarin staan de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. Deze zijn gericht op een duurzame wereld in 2030, waar economische, ecologische en sociale waarden in balans zijn.

MVO Nederland, de jongerenraad, de Nederlandse tak van van de International Union for Conservation of Nature (IUCN NL) en de branchevereniging Partos voor ontwikkelingssamenwerking zijn een petitie gestart voor een duurzaam regeerakkoord. De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties gericht op een eerlijkere duurzamere en socialere samenleving staan daarin centraal.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs - Sustainable Development Goals) zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Er zijn 17 doelstellingen en 169 onderliggende targets om deze doelen te operationaliseren. De lidstaten moeten zelf zorgen voor vertaling in nationaal beleid. Om de voortgang te monitoren is een lijst van indicatoren opgesteld: de Sustainable Development Goals Indicators.

zie www.duurzaamregeerakkoord.nl

 

0  reacties

Cookie-instellingen