Interactieve lezing: De Verborgen Impact

Sophie Tjebbes 28-09-2020 515 keer bekeken 0 reacties

Gisterenmiddag was er in Theater de Omval een lezing over de verborgen impact.

De middag begon met een korte introductie van Daarom Duurzaam Diemen door organisator en kartrekker van het voedselinitiatief Sophie Tjebbes. Vervolgens verzorgde Janneke ter Linden-Postulart een lezing over de impact van spullen, voedsel, wonen en vervoer. In de pauze waren er heerlijke vegetarische hapjes en was er de mogelijkheid om je persoonlijke impact top 10 te bepalen via www.mijnverborgenimpact.nl

 

Na de pauze onstond een leuk en levendig plenair gesprek waarbij veel idee├źn en tips voorbijkwamen. De persoonlijke impact top tien helpt je om gericht keuzes te maken die veel effect hebben. Vanuit de maatschappelijke rollen die je vervult (ouder, familie, leraar, vriend(in), collega, consument, politiek) kun je je ook inzetten voor duurzaamheid. Je kunt een inschatting maken in welke rol je de meeste slagkracht kunt ontwikkelen, waarmee je het meeste verschil kunt maken en (ook belangrijk) of je blij wordt van die gedachte.

 

Janneke Postulart benadrukte dat het belangrijk is om acties te kiezen die bij je passen, te experimenteren en samenwerking te zoeken. Kies een actie. Probeer het voor een week. Bevalt het? Ga er dan mee door. Bevalt het niet? Kies dan een andere challenge.

-Tekst Jowan Kelderman-

0  reacties

Cookie-instellingen