Eerste cursus over vergroenen van Diemense flats afgelopen

Markus Schmid 06-11-2019 2131 keer bekeken 0 reacties

Diemen heeft veel flats. Die willen we op termijn ook gaan verduurzamen. Dit betekent met name isoleren en voorzien van duurzame energie. Om te beginnen organiseerde de gemeente de cursus 'VvE's met energie'.

Afgelopen week werd deze eerste cursus 'Diemense VvE's met energie' afgerond. VvE's, dat zijn verenigingen van eigenaars. Deze beheren gezamenlijk - soms met tientallen of zelfs meer dan honderd eigenaren - hun gebouw. De onderlinge afstemming vindt plaats in een ledenvergadering en is vaak ingewikkeld en tijdrovend. De gemeente organiseerde daarom deze cursus voor woningeigenaren die onderdeel uitmaken van een VvE. In de gratis cursus van drie avonden werd een groep van zo'n 25 personen, afkomstig van 15 VvE's, geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden voor verregaande verduurzaming van hun VvE-gebouwen.
De cursus werd goed bezocht. Er waren zo veel inschrijvingen dat er inmiddels zelfs een tweede cursus gepland is. Deze vindt plaats in januari en is inmiddels ook weer volgeboekt.

Bent u ook lid van een Diemense VvE en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Markus Schmid bij de gemeente.

0  reacties

Cookie-instellingen