15 maart: informatiebijeenkomst over biomassacentrale

Fred Vos 15-03-2019 558 keer bekeken 0 reacties

Energiebedrijf Nuon is van plan een biomassacentrale te bouwen tussen IJburg en Diemen. De bouw van een biomassacentrale in je achtertuin roept natuurlijk veel vragen op. Over de invloed van de centrale op luchtkwaliteit, CO2-uitstoot en het verdwijnen van bossen bijvoorbeeld.

Helaas is het echte verhaal niet zo rooskleurig als Nuon het voorspiegelt.
Daarom organiseert Amsterdam Fossielvrij, samen met verontruste bewoners van IJburg en Diemen een alternatieve informatie-avond.

Graag vertellen zij meer over de vele nadelen van het verbranden van biomassa en hoe ze de bouw van de centrale willen stoppen. Na de presentatie is er gelegenheid om na te praten en samen plannen te maken onder het genot van een drankje.

Locatie:  Groene Gemeenschap
Adres:     Barkasstraat 7a, IJburg, Amsterdam
Tijd:        19:15 inloop en 19:30 beginnen

Om de stadswarmte van o.a. Amsterdam, Diemen en Almere te 'verduurzamen', werkt Nuon aan een geraffineerde greenwashing campagne om de warmte uit hun fossiele bronnen in een nieuw jasje te steken. Biomassa, ook als tussenoplossing, heeft een zeer negatieve impact op het klimaat, natuur en luchtkwaliteit. Bovendien draait de centrale op subsidie (ca. 200 miljoen euro). Geld dat veel beter besteed kan worden aan energiebesparing en hernieuwbare energie. Gelukkig zijn er verschillende groepen in Amsterdam en Diemen bezig met het stoppen van deze plannen en zetten zij zich in voor meer duurzame alternatieven.

De volgende thema's komen in ieder geval aan de orde:

  • CO2 uitstoot en ontbossing
  • Luchtkwaliteit
  • Het samenspel tussen gemeente, corporaties en de fossiele industrie'
  • Verzet en alternatieven
  • Planning en proces

Voor meer informatie: amsterdamfossielvrij.nl

Lees ook: Toenemend verzet tegen de biomassacentrale in Diemen (pdf)

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op  Facebook | Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen