Overheidsstartup-incubator 'Startup in Residence Amsterdam'

Fred Vos 14-03-2019 782 keer bekeken 0 reacties

Startup in Residence Amsterdam, een overheidsstartup-incubator waarin de gemeente Amsterdam samenwerkt met startups aan allerlei maatschappelijke vraagstukken, publiceerde onlangs nieuwe challenges, volledig gericht op duurzaamheid.

Het is een enorme kans voor startups die zich o.a. bezighouden met circulaire economie, energie, voedsel en afval. Ze krijgen de mogelijkheid om pilots te draaien in de stad en als de oplossing succesvol is kan de gemeente Launching Customer worden! Startups die Amsterdam duurzamer willen maken kunnen zich t/m 24 maart aanmelden.

Startup in Residence Amsterdam staat volledig in het teken van duurzaamheid!  

De gemeente Amsterdam is op zoek naar startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers met creatieve en innovatieve oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. In deze editie zijn 18 vraagstukken opgesteld waar een oplossing voor wordt gezocht. Bijvoorbeeld  slimme oplossingen om het hergebruik van huishoudelijk afval te vergroten of parkeergarages te verduurzamen. Voor een overzicht van alle vraagstukken: https://startupinresidence.com/amsterdam/social-issues/

Aanmelden kan tot en met 24 maart 2019 23.59uur.

Startup in Residence Programma

Het eerste Startup in Residence programma is vier jaar geleden in Amsterdam van start gegaan. Met het Startup in Residence Programma biedt de gemeente Amsterdam een uitgebreid trainingsprogramma van 6 maanden voor startups, scale-ups  innovatief MKB en sociaal ondernemers die maximaal 6 jaar staan ingeschreven bij de KvK.

De deelnemers krijgen toegang tot een grote pool van kennis en worden begeleid door ambtenaren en ervaren mentoren. De gemeente stelt werkruimtes voor de startups beschikbaar, biedt de mogelijkheid om pilots te doen en de oplossingen te testen. De intentie van de gemeente Amsterdam is om 'launching customer' of partner te worden van de deelnemende startups.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website www.startupinresidence.com/amsterdam of neem contact op via de mail: startupinresidence@amsterdam.nl . Let op: website is in alleen beschikbaar in het Engels.

18 Challenges in a flyer

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op  Facebook | Twitter

Cookie-instellingen