Diemer organisaties planten 110 knotwilgen in Diemerbos

Fred Vos 12-02-2019 948 keer bekeken 0 reacties

Op maandagochtend 11 februari, pal naast het kantoor van Milieu Service Nederland (MSN), overhandigden MSN, a.s.r. real estate (ASR) en Cushman & Wakefield Property Solutions B.V. (C&WPS) een waardecheque aan Staatsbosbeheer en Buitenfonds om in totaal 110 knotwilgen te planten.

Direct na overhandiging van de cheque werden ter plekke de knotwilgen in de grond geplaatst onder leiding van boswachter Mirjam de Hiep van het Diemerbos.

Aanleiding voor de schenking is het gezamenlijk belang van de drie organisaties om een circulaire economie te realiseren én CO2 uitstoot te minimaliseren. Op advies van MSN optimaliseerden ASR en C&WPS hun afvalstromen, waardoor het aantal vrachtwagenritten naar de locatie met 30-35%% is gereduceerd en daarmee de CO2-uitstoot met eenzelfde percentage verminderd. 

Duurzaam cadeau voor Diemen

Daarnaast is de oorspronkelijk perscontainer ontmanteld en onder andere het staal ervan gerecycled. MSN verdubbelde de recycleopbrengst van de oude perscontainer. Deze vertegenwoordigt een waarde waarmee de 110 knotwilgen aangeplant konden worden. 
MSN is een Diemens bedrijf met meerdere medewerkers uit deze gemeente en doet met deze donatie graag iets terug op het gebied van duurzaamheid voor de lokale bevolking. 

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen | Facebook | Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen