Reacties op artikel in Parool over de biomassacentrale in Diemen

Fred Vos 22-01-2019 574 keer bekeken 0 reacties

In het Parool van 16 januari verscheen een artikel over de biomassacentrale die Nuon in Diemen wil bouwen. Daarin is sprake van onjuiste cijfers en ontbreekt er nogal wat informatie.

Onjuist bijvoorbeeld is de hoeveelheid biomassa die jaarlijks verstookt gaat worden. Het betreft niet 160 miljoen kilo, maar 212 miljoen kilo, zo blijkt uit een bijlage bij de aanvraag van Nuon. 
Volgens een berekening door Dogwood Alliance, VS,  komt 212 miljoen kilo pellets neer op ongeveer 18.000 voetbalvelden met bos die jaarlijks gerooid gaan worden. Ter vergelijking: Nederland heeft 7.000 voetbalvelden.

Verder schrijft het Parool dat er dan “namelijk” minder gas verstookt zal worden. Dat is echter niet zo. Nuon heeft ons zelf meegedeeld dat het stoken van gas “zo snel mogelijk” zal worden afgebouwd, maar nog niet direct na in gebruik name van de biomassacentrale. Nuon wil de nieuwe centrale vooral gebruiken voor de verduurzaming van haar warmtenet, zodat bedrijven die warmte kunnen gaan gebruiken en voldoen aan de aanstaande BENG eisen. Lees verder >

Bron: DuurzaamDorpDiemen.nl

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op Facebook | Twitter

Cookie-instellingen