Diemen worstelt met de biomassaplannen van Nuon

Fred Vos 17-01-2019 514 keer bekeken 0 reacties

In een nieuwe biomassaketel wil Nuon 160 miljoen kilo houtpellets per jaar opstoken, vanaf 2022. Dat is Nuons recept om de stadsverwarming te verduurzamen. Voor de verwarming van 90.000 woningen in Amsterdam en Almere verstookt Nuon dan namelijk minder aardgas.

Die ketel moet in Diemen komen. Dus, hoewel het gaat om de verwarming van Amsterdammers en
hoewel de provincie beslist, vergadert Diemen op 17 januari over een verklaring dat het geen bezwaar heeft tegen de door Nuon aangevraagde vergunning, die niet past binnen het bestemmingsplan.

Wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) heeft de gemeenteraad een lange opsomming gestuurd van de nadelen van biomassa, maar hij ziet geen kans om de ketel tegen te houden. Juridisch is Diemen niet in de positie om Nuon terug te fluiten. Het zit de wethouder duidelijk niet lekker, net als het handjevol ambtenaren dat Diemen kan inzetten om het intensieve debat over biomassa te voeren.
Bron: Parool 16 januari 2019
PDF: tekst van het artikel

Opmerking redactie / correctie: In het artikel van Het Parool is sprake van vervoer van pellets met 25 vrachtwagens per dag. Dit moet echter zijn 50 vrachtwagens per etmaal.

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op Facebook | Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen