Anne Frank-kastanje verliest top door storm Poly

Marieke Arnolds-Bouw 05-07-2023 141 keer bekeken 0 reacties

Personeel van de gemeente heeft de Anne Frank-kastanje die langs de Weespertrekvaart vlak bij de Diemerbrug staat gesnoeid. De gemeente heeft dit gedaan in een poging om de boom te redden.

“Op 20 juni waaide er een stevige wind en die heeft veroorzaakt dat twee grote takken, een beetje onderaan de kruin, zijn afgebroken. Er is ogenblikkelijk melding gemaakt bij de gemeente en men heeft er ook aandacht aan geschonken. Maar op 5 juli raasde er in de ochtend een echt hevige storm over Diemen (Poly). Die heeft ervoor gezorgd dat de hele top uit de kastanjeboom is gewaaid. Er werd gevreesd dat dit het einde van de kastanje zou zijn, maar hierover is nog geen zekerheid. In de komende tijd zullen experts van de gemeente beoordelen of de boom nog te redden is of niet. We houden ons hart vast”, aldus Hans Heimans van de Groencommissie Anne Frankwijk.

“Ik ben ook geschrokken van de schade aan de boom”, aldus wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg. “We willen deze bijzondere boom heel graag behouden. We proberen de boom daarom met een uitgebreide snoeibeurt te redden. Het ziet er nu kaal uit, maar misschien kunnen we de Anne Frankboom hiermee redden.’’

Wethouder Jorrit Nuyens en een aantal kinderen uit de Anne Frankwijk hebben in april 2019 een zaailing geplant van de Anne Frankboom. Dit is de kastanjeboom waar Anne Frank tijdens haar onderduikperiode in het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam op uitkeek.

Cookie-instellingen