5de Zonnebloemwedstrijd

Marieke Arnolds-Bouw 15-07-2023 109 keer bekeken 0 reacties

In de Anne Frankwijk vond zaterdag voor de vijfde keer de zonnebloemwedstrijd plaats. Voorheen waren de jurering en de prijsuitreiking steeds aan het einde van de zomervakantie. Omdat dit jaar de vakantie laat eindigt, bestond de angst dat de zonnebloemen dan over hun hoogtepunt heen zijn.

Daarom is bij wijze van experiment ervoor gekozen om de jury al op 15 juli te laten beoordelen. Het was vreselijk spannend of de eerste zonnebloemen dan al bloeiende bloemen zouden hebben. Ook was het de vraag hoeveel zonnebloemen de storm van 5 juli hadden overleefd. 

12 deelnemers

Uiteindelijk waren er 12 wijkbewoners die het aandurfden om mee te doen aan de wedstrijd. Hun zonnebloemen werden kritisch bekeken door de jury, bestaande uit Marieke Goede, secretaris van Daarom Duurzaam Diemen en Evert Kuiken, klimaatburgemeester van Diemen. De zonnebloemen werden behalve op hoogte ook beoordeeld op schoonheid, de plek waar ze staan en hun potentie. En ook werd meegewogen de energie en aandacht die mensen geïnvesteerd hadden in hun zonnebloem. 

Na een rondgang van de jury langs alle zonnebloemen kregen de toegestroomde wijkbewoners het jury-oordeel te horen. De prijs voor de meest imponerende zonnebloemen werd toegekend aan Stan en Elena Dimitrov. Voor de 2-jarige Elliot en zijn vader Joel Battersby was de aanmoedigingsprijs. 

Publieksprijs

Net als vorig jaar was er ook een Publieksprijs. Van alle deelnemende zonnebloemen werden foto’s gepresenteerd, waarna mensen hun stem konden uitbrengen. De publieksprijs ging naar Marilyn en Ron Kaptijn die wegens afwezigheid vertegenwoordigd werden door Peter Prins. Alle prijzen bestonden uit ijsbonnen, gesponsord door ijssalon IJspret in de Arent Krijtsstraat. Wie in de komende weken in de Anne Frankwijk verzeild raakt, kan nog volop genieten van de stralende zonnebloemen.

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen