Vlinderidylle Diemen

575 keer bekeken 0 reacties

Buurtbewoners hebben de ruim 200 meter lange berm van de Iet van Feggelenlaan in Diemen ingericht als vlinderidylle: een plek waar Nederlandse bloemen en kruiden groeien die verschillende soorten vlinders, maar ook andere insecten aantrekken. Er zijn al 10 soorten vlinders geteld!

Een vlinderidylle is een beschermde bloemrijke plek waar vlinders kunnen leven en zich kunnen voortplanten. Het is een groene beschermde zone, ingezaaid met vlinder- en bijenvriendelijke kruiden en biologische bollen. 

Meer vlinders in Diemen

In de berm van de Iet van Feggelenlaan in plantage de Sniep is zo’n idylle aangelegd tussen de weg en de sloot. Dat is door bewoners gedaan in samenwerking met de gemeente, het IVN, basisschool de Kersenboom en natuurlijk de Vlinderstichting. 

Vrijwilligers onderhouden de berm. Deels door deze kaal te maken, maar ook door uitgebloeide planten te laten staan. Het ziet er misschien wat rommelig uit, maar juist dat is nodig voor de voortplanting en om te schuilen. Wekelijks worden vlinders geteld en ingevoerd in het landelijke meetnet vlinders. Afgelopen zomer zijn er al 161 exemplaren en 10 verschillende soorten geteld. En dat is nog maar het begin!

Rondleidingen

Heb je vragen of wil je uitleg, stuur een mail of vraag om een rondleiding. Kijken kan altijd, de idylle ligt aan de openbare weg. Vind je het leuk om af en toe informatie te ontvangen, vlinders te leren kennen en te  tellen of een keer je handen uit de mouwen te steken, je bent van harte welkom! Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt. 

Contact

Annemieke Hondius, Vlinderidylle@gmail.com

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen