Energiecoöperatie Diemen Ecostroom

7987 keer bekeken 0 reacties

Na het Duurzaamheidsatelier van februari 2018 heeft de “initiatiefgroep Energiecoöperatie”  op 6 september 2018 de Energiecoöperatie Diemen Ecostroom opgericht. In mei en juni 2019 zijn de eerste 470 zonnepanelen geplaatst op twee bedrijfsdaken in Diemen.

Wat zijn de ontwikkelingen bij de initiatiefgroep Energiecoöperatie?

Na het Duurzaamheidsatelier van februari 2018 heeft de “initiatiefgroep Energiecoöperatie”  op 6 september 2018 de Energiecoöperatie Diemen Ecostroom opgericht. Er is gekozen voor een structuur waarin lokale bewoners en ondernemers lid kunnen worden.

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op Facebook | Twitter

Oproep aan dak-eigenaren:  Heeft u een dak, een bedrijfspand, een VVE, een flat of een boerderij met een dakoppervlak van 300m² of meer, neemt u dan contact op met voorzitter Jorrit Leijting via: diemen@ecostroom.nu.


In mei en juni 2019 zijn op de bedrijfspanden aan de Weesperstraat 118 en 140 in totaal 470 zonnepanelen geplaatst. De daken worden door de eigenaar Minerva Development beschikbaar gesteld aan de energiecoöperatie. Alle 240 zonnepanelen op het dak van nr 118 (voormalig pand kringloopwinkel RataPlan) zijn inmiddels vergeven. Er zijn momenteel nog zonnepanelen beschikbaar op het dak van Weesperstraat 140 (dak kringloopwinkel RataPlan).

 Informatie voor belangstellenden:  Bewoners die hun eigen stroom willen opwekken, kunnen lid worden van Diemen Ecostroom. De regeling waar we als coöperatie van gebruik gaan maken is voor 15 jaar gegarandeerd en levert deelnemers een gegarandeerd rendement op van 6% per jaar. Iedereen die woont in de postcode 1111 of aanpalende postcodes kan zich aanmelden via de website: http://diemen.ecostroom.nu of door een mail te richten aan Jorrit Leijting via: diemen@ecostroom.nu.


Gezien de vraag naar zonnepanelen wil Diemen Ecostroom graag uitbreiden en is momenteel in gesprek met enkele dak-eigenaren. Elk dak waar minimaal 150 zonnepanelen op passen is groot genoeg voor een project. Voor dak-eigenaren zitten er voordelen aan het beschikbaar stellen van hun dak. Zo kunnen zij een energielabelstap maken zonder investeringen (In 2023 is energielabel C verplicht voor bedrijfspanden). Daarnaast ontvangen zij huur voor het beschikbaar stellen van hun dak en ontstaat er meer binding met de bewoners, wat weer een gunstig effect op de omzet kan hebben.  

Praktische informatie over voordelen lidmaatschap: Kijk op Ecostroom.nu


Jorrit Leijting is kartrekker van het initiatief 'Duurzame energie met en voor iedereen' en kartrekker van de energiecoöperatie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen