Energiecoöperatie Diemen Ecostroom

Fred Vos 12-10-2018
591 keer bekeken 0 reacties

Na het Duurzaamheidsatelier van februari 2018 deed de ‘initiatiefgroep Energiecoöperatie’ veel onderzoek naar de mogelijkheden voor een Bewoners Energie Coöperatie in Diemen. Er is gekozen voor een structuur waarin lokale bewoners en ondernemers lid konden worden.

Wat zijn de ontwikkelingen bij de initiatiefgroep Energiecoöperatie?

Na het Duurzaamheidsatelier van februari 2018 heeft de “initiatiefgroep Energiecoöperatie”  onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een Bewoners Energie Coöperatie in Diemen. Er is gekozen voor een structuur waarin lokale bewoners en ondernemers lid kunnen worden.

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op Facebook | Twitter

Oproep aan dak-eigenaren:  Heeft u een dak, een bedrijfspand, een VVE, een flat of een boerderij met een dakoppervlak van 300m² of meer, neemt u dan contact op met voorzitter Jorrit Leijting via: diemen@ecostroom.nu.


Na diverse gesprekken hebben we gekozen voor een samenwerking met de  Bewoners Energie Coöperatie Ecostroom.nu. Ecostroom.nu is een organisatie die met een praktisch plan van aanpak kwam. Ze hebben al veel ervaring met het starten en beheren van energiecoöperaties. Op 6 september hebben we de Coöperatie Diemen Ecostroom opgericht.

 Informatie voor belangstellenden:  Bewoners die hun eigen stroom willen opwekken, kunnen lid worden van Diemen Ecostroom. De regeling waar we als coöperatie van gebruik gaan maken is voor 15 jaar gegarandeerd en levert deelnemers een gegarandeerd rendement op van 6% per jaar. Iedereen die woont in de postcode 1111 of aanpalende postcodes kan zich aanmelden via de website: http://diemen.ecostroom.nu of door een mail te richten aan Jorrit Leijting via: diemen@ecostroom.nu.


De Coöperatie Diemen Ecostroom is momenteel in gesprek met een aantal dak-eigenaren om een collectief project te kunnen starten. Elk dak waar minimaal 150 zonnepanelen op passen is groot genoeg voor een project. Voor dak-eigenaren zitten er voordelen aan het beschikbaar stellen van hun dak. Zo kunnen zij een energielabelstap maken zonder investeringen (In 2023 is energielabel C verplicht voor bedrijfspanden). Daarnaast ontvangen zij huur voor het beschikbaar stellen van hun dak en ontstaat er meer binding met de bewoners, wat weer een gunstig effect op de omzet kan hebben.  

Praktische informatie over voordelen lidmaatschap: Kijk op Ecostroom.nu


Jorrit Leijting is kartrekker van het initiatief 'Duurzame energie met en voor iedereen' en kartrekker van de energiecoöperatie.

Afbeeldingen

0  reacties