Groen kost geen poen

Fred Vos 12-10-2018
388 keer bekeken 0 reacties

Tijdens het werkatelier dit jaar bleek dat zowel inwoners als ondernemers best “groener” willen zijn, maar volgens de mediaberichten van de laatste tijd (zie de discussie rond de Klimaattafels) gaat ons dat veel geld kosten. Toch hoeft dat niet zo te zijn.

Dat groen niet altijd geld hoeft te kosten, maar zelfs geld kan besparen, wil het initiatief ‘Groen kost geen poen’ graag breed onder de aandacht brengen.

Op dit moment is een hoop verschillende informatie te vinden over besparen, groene initiatieven en subsidies. Deze informatie is verspreid over veel verschillende websites. Het is voor de inwoners en ondernemers van Diemen niet duidelijk waar zij moeten zoeken. Onduidelijk is wat het verduurzamen betekent voor zijn of haar portemonnee. Het vergt veel uitzoekwerk om erachter te komen waar je rekening mee moet houden.

Met het initiatief ‘Groen kost geen poen’ willen wij graag inzichtelijk maken welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen de regio Diemen. Daarnaast willen we praktische informatie geven over duurzame oplossingen.

Handreikingen doen die passen binnen het budget en de mogelijkheden van elk individu, waarbij de nadruk ligt op de kostenbesparingen voor energie, water en afval

Deze oplossingen willen wij aanbieden in de vorm van een gebruiksvriendelijke website met bijvoorbeeld een pagina waarop een besparingsstappenplan zichtbaar is, een rekenmodule en een  pagina met subsidiemogelijkheden. Deze website is voor zowel bewoners als ondernemers!

Verduurzamen is niet alleen energie besparen; de meeste impact maak je door samen aan dit doel te werken. Alle hulp voor onze initiatiefgroep is meer dan welkom. Zou jij onze groep willen versterken? Meld je dan vooral bij ons aan via de onderstaande contactgegevens.

  Contact    

Dennis Lodewijks is kartrekker van het initiatief 'Groen kost geen poen'

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op Facebook | Twitter


#Stroomversnelling: huizen zonder energierekening

Bij duurzame energie denkt bijna iedereen aan wind en zon. Maar daarmee krijg je ons aardgas niet zo makkelijk gecompenseerd. Ondertussen moeten we de gaswinning in Groningen gaan afbouwen. Daarom moeten we zo snel mogelijk toe naar 'nul op de meter'-woningen. Technisch kan het. Financieel loont het.

Bron: nudge.nl

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties