Slimme en groene mobiliteit

7201 keer bekeken 0 reacties

Samen werken we de komende jaren aan mobiliteitsvormen met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu.

Denk aan goede bereikbaarheid via OV, elektrische shuttles, een fijnmazig fietsnetwerk, snelfietspaden en oplaadpalen om het elektrisch fietsverkeer te stimuleren en de ruimte te geven, een autoluw Diemen Centrum.
Samen bedenken we hoe we autodelen populairder en laagdrempeliger kunnen maken. En hoe kiezen we voor de meest duurzame manier van verplaatsen en transport?

Direct reageren? Daarom Duurzaam Diemen op Facebook | Twitter


Toekomst van de auto in Amsterdam

Meer ruimte voor voetgangers, fietsers, spelende kinderen en groen. En dus minder voor de auto. Zo ziet het college van B en W Amsterdam voor zich. Er zijn al een aantal concrete maatregelen genomen om deze ambities waar te maken, zoals het verhogen van de parkeertarieven en verminderen van het aantal parkeerplekken.
De gemeente Amsterdam roept op om mee te denken. Van februari tot en met mei organiseert zij verschillende gesprekken in de stad. De kick-off vindt plaats op woensdag 6 februari in Pakhuis de Zwijger.
Bron: Gemeente Amsterdam op Amsterdam.nl


Vakantie: 36 duurzaam-reizen-tips

Natuur&Milieu start een bewustwordingscampagne over de onbelaste vliegreizen. Het is eigenlijk te zot dat je voor een paar tientjes naar Madrid, Milaan of Malta kunt vliegen. Op dit moment betalen huishoudens honderden euro’s meer aan belastingen, juist door vrijstelling van de luchtvaartsector. 

De milieuorganisatie roept op tot herbezinning en streeft naar beëindiging van die merkwaardige uitzonderingspositie. Wel komt ze reizigers tegemoet met veel schonere alternatieven. Op zijn website geeft Natuur&Milieu 10 stedentrips met de trein en toont van nog eens 3 het schokkend grote verschil in CO2 voetafdruk. Verder vind je er 13 CO2-arme ‘bucketlist’ bestemmingen en 10 fietsroutes.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen