Knutselen en tekenen 'Dieren- en plantenwereld'

Margot Aler 24-06-2024 96 keer bekeken

Begin

30-06-2024 om 13:00

Einde

30-06-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens Groen Event Diemen kan er ook ‘gecreabeäat’ worden. Kies uit vier verschillende knutsel- en tekenactiviteiten. Of doe ze gewoon allemaal lekker mee! Alles staat in het teken van de natuur.

1. 'Mini tuintje' maken

Met een stukje oude krant vouw je je eigen plantenpotjes. Vul ze daarna met aarde en inheemse bloemenzaadjes. Let it grow!

 

 


2. Dieren natekenen

Deze antieke opgezette dieren en vogels mogen we lenen van een Milieu Educatief Centrum. Zo kun je in alle rust ze goed observeren en natekenen. Verwonder je je over hoe mooi dieren zijn en realiseer je hoe belangrijk het is dat we met zijn allen zuinig op moeder aarde moeten zijn.

 


3. Bloem en blad ‘pounding’

Neem verse blaadjes of bloemen mee uit je eigen tuin. Of pluk een paar blaadjes en grassprietjes in het bos. (Bloemen plukken we niet in het bos!) Doe dit zuinig en heel bewust… je hebt er maar een paar nodig. Daarna ga je met aquarelpapier en een hamertje aan de slag en maak je je eigen ‘botanisch’ kunstwerkje.

 


4. Glitter kleurplaat

 Lekker kleuren… leuk voor de allerkleinsten en de allergrootsten!

 

 


Deze activiteiten vinden doorlopend buiten op het terras van House of Bird plaats. Kom op een passend moment tussen 13.00 en 17.00 naar het Diemerbos en doe gezellig mee. Onze vrijwilligers leggen uit en helpen mee. Ieder kind dient wel geholpen te worden door eigen ouder/verzorger.

 

Info op een rij

  • Door: Daarom Duurzaam Diemen en vrijwilligers
  • Leeftijd: vanaf 4 jaar (met hulp van een ouder/verzorger)
  • Tijden: doorlopend tussen 13.00-17.00 uur
  • Locatie: buitenterras House of Bird
  • Kosten: gratis
  • Inschrijven: nee, vrije inloop

Groen Event Diemen

Deze activiteit is onderdeel van Groen Event Diemen. Voor meer informatie over dit gratis groene festijn voor jong en oud en het volledige programma, klik hier>>

 

Cookie-instellingen