NK Tegelwippen: Diemen doet ook mee!

Margot Aler 21-03-2024 192 keer bekeken

Begin

21-03-2024 om 00:00

Einde

01-11-2024 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Vergroen je tuin (dat is het belangrijkste:) en help Diemen het NK Tegelwippen 2024 te winnen.

Wip je tegels! Een groene (gevel)tuin is goed tegen verdroging, hittestress en voor de natuur. En ook mensen komen meer tot rust en bloeien op in een groenere omgeving. Van 21 maart tot 31 oktober strijden gemeenten in Nederland om de meeste verwijderde tegels. Gemeente Diemen doet ook mee en strijd tegen Uithoorn en Oud-Amstel! Wethouder Matthijs van den Berg 

Draag je steentje bij

Meedoen is heel eenvoudig:

  • Heb je tegels gewipt en vervangen door groen? Geef ze op, dan worden ze bij de Tegelteller van je gemeente opgeteld. 
  • Wil je weten welk groen je het beste kunt aanplanten? Download de 'Do It Yourself' uitleg over tuinen van NK Tegelwippen.
  • Wil je wipper van de maand worden? Maak een leuke foto en stuur hem in naar de organisatie en maak kans op deze publieksprijs. 
  • Je gewipte tegels kun je gratis laten ophalen door de Tegeltaxi. Als dank voor het vergroenen van je tuin kun je kiezen uit een setje vaste planten, een struik of een vruchtenboom. 

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne een groener Nederland begint in je eigen tuin !  De bedoeling is om bewoners en gemeenten zo veel mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. 

Meer info

https://www.nk-tegelwippen.nl/

 

Cookie-instellingen