Acties 'Diemen Schoon' & 'Geld op straat'

Margot Aler 14-03-2024 142 keer bekeken

Begin

23-03-2024 om 10:00

Einde

24-03-2024 om 19:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op zaterdag 23 maart is het de landelijke Opschoondag. Rotary Diemen gaat zich hier weer voor inzetten. Doe je ook mee? Dit jaar is er extra aandacht voor het oprapen van flesjes en blikjes waar statiegeld op zit. Op zondag 24 maart wordt bekend gemaakt hoeveel geld er op straat gevonden is.

Landelijke opschoondag

Op zaterdag 23 maart tussen 10 en 12 uur ’s ochtends raapt de Rotary afval op. Sluit je ook aan? Zo maken we Diemen samen schoon! Verzamelen om 10.00 uur bij Theater de Omval. Vandaaruit gaat de club een deel van het centrum van Diemen schoonmaken. Het gaat om het gebied tussen de Hartveldseweg – Diemerkade - Wilhelminaplantsoen - Burgemeester Bickerstraat. Dit gebied heeft de Rotary als schoongebied geadopteerd.  

Wil je meehelpen? Kom dan om 10 uur naar de Omval. Via deze link  kun je een gratis prikker en ander schoonmaakmateriaal aanvragen bij de gemeente. Om 12.00 uur sluiten we gezamenlijk af bij de Omval onder het genot van een drankje en kijken we hoeveel geld we op straat hebben gevonden.

Actie: 'Geld op straat'

Dit jaar is er extra aandacht voor het oprapen van flesjes en blikjes waar statiegeld op zit. Op zondag 24 maart is Rotary Diemen erbij op het 'Spring in de Lente' festival en maken we bekend hoeveel geld er met de opruimactie op straat is gevonden. Wil je zelf met je straat, buurt of wijk meedoen aan de actie 'Geld op straat'? Dat kan? Zo werkt het:

  1. Kies een straat of buurt in Diemen die jij gaat schoonmaken.
  2. Ga naar de website www.nederlandschoon.nl en maak een schoonmaakactie aan.
  3. Via deze link kun je een gratis prikker en ander schoonmaakmateriaal aanvragen bij de gemeente.
  4. Nodig je buren, vrienden, familie uit om mee te doen.
  5. Bewaar alle flesjes en blikjes die je hebt gevonden en lever ze in bij de stand van Rotary Diemen op het 'Spring in de Lente' festival in de Omval op 24 maart. 

Meer weten?

Stuur een mailtje naar rotarydiemen@gmail.com

 

Cookie-instellingen