'Onder het maaiveld' en meer films tijdens Duurzaam Diemen Festival

Margot Aler 24-09-2023 437 keer bekeken

Begin

08-10-2023 om 12:00

Einde

08-10-2023 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wil je tijdens ons festival even ontsnappen aan alle reuring en gezelligheid van de duurzame markt en de overige activiteiten? Trek je lekker een momentje terug in de kleine filmzaal voor een (korte) film.

Alle films stippen op een positieve manier een duurzaam onderwerp aan. Onderstaande vertoningen zijn geselecteerd op basis van natuurbeleving, verbinding (#verduursamen) en/of op het vinden van haalbare en creatieve oplossingen. Kaartjes reserveren is niet nodig! Kom op tijd naar de filmzaal en zoek een vrij plekje (vol=vol).

Cadeau: filmtopper 'Onder het Maaiveld'

Als klapstuk wordt bij aanvang van het festival ‘Onder het maaiveld’ vertoond. Deze recentelijke kaskraker wordt je aangeboden door Buurtmoestuin Prinses op de Erwt omwille van haar 12,5 jarig jubileum. Je wordt getrakteerd op de junior versie: net iets leuker voor kids en al even fantastisch voor volwassenen. Dus kom met de hele familie!

Filmprogramma

12.00-13.15: ‘Onder het Maaiveld’ (66 min | voor kids): Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Deze film inspireert, verwondert en geeft inzicht in de Nederlandse bodem. 


13.15-14.00: ‘Morgenland’ (13 min | voor kids | 3x doorlopend herhaald) - Korte Nederlandse animatiefilm waarin op een kindvriendelijke manier de energietransitie met mogelijkheden wordt uitgelegd. 


 14.00-14.30 en van 15.00-15.30: ‘Circulaire wijken: ga maar doen’ (19 min) - Steeds meer buren willen krachten bundelen en samen werken aan hun eigen circulaire wijk. Deze Nederlandse film, geproduceerd door Milieu Centraal, brengt vier succesvolle wijkinitiatieven met al hun ideeën in beeld. 


14.30-15.00 en van 15.30-16.00: 'A tool for change' (24 min) - De huidige kledingindustrie is een zwaar belastende factor voor het milieu en onze wereld. Deze Nederlandse documentaire, geproduceerd door de Sustainable Fashion Gift Card, wil je inspireren om vaker voor duurzame mode te kiezen. Van verantwoorde geproduceerde kleding tot kleding ruilen, leasen, lenen en zelf maken.


©Netflix
©netflix

16.00-17.00: 'Our Planet: Frozen Worlds' (53 min | Nederlands ondertiteld | voor kids onder begeleiding) - In deze spectaculaire documentaire, die zich afspeelt op de meest koude en afgelegen delen van onze aarde, ervaar je de natuurlijke schoonheid van onze planeet en zie je hoe klimaatverandering alle levende wezens beïnvloedt.


©netflix
©netflix

17.00-18.00: 'Our Planet: Jungles' (51 min | Nederlands ondertiteld | voor kids onder begeleiding) - Deze prachtige documentaire, die zich afspeelt op de meest groene plekken der aarde, laat je ervaren hoe belangrijk het is dat we met zijn allen ongelofelijk goed moeten zorgen voor onze planeet en alle planten en dieren die hierop wonen.  

 

Belangrijke informatie

  • Datum: zondag 8 oktober
  • Tijden: van 12.00-18.00 uur
  • Leeftijd: 4 t/m 99 jaar
  • Locatie: Theater de Omval
  • Reserveren/ tickets: niet nodig, kom op tijd en zoek een plek (op=op)

Duurzaam Diemen Festival

Deze films zijn onderdeel van het Duurzaam Diemen Festival. Voor meer informatie over het volledige 'duurzaamtastisch' programma, klik hier >>

 

Cookie-instellingen