Nationale bijentelling zaterdag 15 en zondag 16 april

Jowan Kelderman 01-04-2023 86 keer bekeken

Begin

15-04-2023 om 07:00

Einde

16-04-2023 om 20:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bijenexperts roepen iedereen op om in het weekend van 15 en 16 april een half uur bijen te tellen. Dat kan in je tuin, op je balkon, of bij een stukje groen in je buurt. Dankzij de tellingen komen we samen steeds meer te weten over de stand van de wilde bijen en andere bestuivers in Nederland.

Meedoen is eenvoudig te doen, ook voor wie weinig of geen kennis van bijen heeft. Op de website nationalebijentelling.nl vind je het telformulier en een bijengidsje met duidelijke afbeeldingen. Daarmee kan iedereen de zestien verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen herkennen die medio april rondvliegen. Tellen kan direct in de tuin met een smartphone of tablet. Wie zich via de website nu alvast inschrijft, ontvangt komende weken teltips en bijenweetjes.

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat we de bij beter kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afneme

Cookie-instellingen