Nationale zaaidag 2023

Jowan Kelderman 27-03-2023 233 keer bekeken

Begin

22-04-2023 om 00:15

Einde

22-04-2023 om 23:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

22 april 2023 is het weer nationale zaaidag. Dé dag om gifvrije biologische planten in tuin of op balkon te zaaien die waardevol zijn voor inheemse bijen, vlinders en insecten.

Elk jaar op 22 april voeren we de bij bij. Want dan is het de Dag van de Aarde & Nationale Zaaidag en vragen we extra aandacht voor bestuivers. Dat is helaas nog steeds hard nodig.

We helpen insecten door Voedselbanken voor Bijen te openen door heel Nederland. Die delen inheems bloemzaad uit. Op 22 april zaaien we met tienduizenden mensen tegelijk in tuinen en op balkons. Zo creëren we een feestmaal voor bestuivers!

 

Drie duurzaamheidstips:

🐝 Maak extra ruimte door stenen uit de tuin te verwijderen of een geveltuintje te maken. Maak een foto van de situatie voor en na en meld het aantal verwijderde tegels op Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl). Zo help je insecten vooruit en help je Diemen het NK tegelwippen 2023 te winnen.

🐝 gebruik compost of biologische grond zonder turf. Voor turf worden namelijk veengebieden afgegraven.

🐝 zaai gifvrij biologisch zaaigoed dat goed is voor bijen, vlinders en insecten (oa verkrijgbaar via bijenstichting of vlinderstichting).

 

Cookie-instellingen