Vergroen uw tuin en help Diemen het NK Tegelwippen 2023 te winnen

Jowan Kelderman 06-03-2023 333 keer bekeken

Begin

09-10-2023 om 00:00

Einde

10-10-2023 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Een groene (gevel)tuin is goed tegen verdroging, hittestress en voor de natuur. En ook mensen komen meer tot rust en bloeien op in een groenere omgeving. Van 21 maart tot 31 oktober strijden gemeenten in Nederland om de meeste verwijderde tegels.

In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen de strijd aan: wie haalt de meeste tegels uit de stad en vervangt deze voor groen? Elk jaar wordt het groter. Vorig jaar deden er al 125 gemeenten mee. We maken ook echt kans om te winnen want het gaat erom in welke gemeente gezien het aantal inwoners relatief de meeste tegels verwijderd zijn.

Het NK Tegelwippen maakt deel uit van een brede campagne een groener Nederland begint in je eigen tuin ! De bedoeling is om bewoners en gemeenten zo veel mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Het NK Tegelwippen begint op 21 maart en loopt tot 31 oktober. In die periode kun je het aantal gewipte tegels en een bewijsfoto van jouw gerealiseerde (gevel)tuin (vรณรณr en na het verwijderen) aanmelden via de website van het NK tegelwippen 2023.

Meedoen is heel eenvoudig:

๐Ÿ€ Maak een foto vooraf

๐Ÿ€ Verruil een tegel (of meer natuurlijk!) in je tuin voor groen

๐Ÿ€ Maak een foto na het weghalen van de tegels

๐Ÿ€ Meld je aan via nk-tegelwippen.nl

Het NK loopt tot 31 oktober 2023.

 

Cookie-instellingen