Boompjes Uitdeeldag ATVD

Margot Aler 23-02-2023 988 keer bekeken

Begin

11-03-2023 om 13:00

Einde

11-03-2023 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Je tuin of terrein vergroenen? Tennisvereniging ATVD en Daarom Duurzaam Diemen delen zaterdag 11 maart ruim 700 gratis boompjes en struiken uit.

Vorig maand organiseerden we samen met tennisvereniging ATVD en MeerBomenNu op het terrein van ATVD en bomenoogstdag. Het omliggende park van deze Diemense club stond namelijk bommetje vol boventallige boomzaailingen die in het kader van groenbeheer weggemaaid dreigden te worden. Zonde vond de club!

Bomenhub

Met zo'n 20 vrijwilligers, hebben we bijna 750 zaailingen geoogst. Een aantal boompjes en struiken hebben al een nieuwe bestemming elders gekregen maar de rest staat netjes op soort ingekuild in de bomenhub van ATVD. Zaterdag 11 maart gaan we ze lekker uitdelen. Aan jou? Ze zijn gratis! Denk aan soorten als Contoneaster, Els, Es, Esdoorn, Noorse Esdoorn, Kardinaalsmuts, Kornoelje, Populier, Sneeuwbal,  Spaanse Aak/Veldesdoorn, Spirea, Vlier(stek) en Wilg. 

Vergroenen

Ook bijdragen aan een groener en biodiverser Diemen door een of meerdere  boompjes of struiken aan te planten op eigen terrein? Meld je aan via onderstaand formulier. 

AANMELDFORMULIER >>>

Overige info

- Zo lang de voorraad strekt. We kunnen je geen garantie geven dat we je de gewenste soort(en) en aantallen kunnen meegeven maar doen ons best aan je wensen tegemoet te komen. 

- De boomzaailingen zijn door vrijwilligers op het terrein van ATVD geoogst. We hebben zo goed mogelijk getracht om de juiste benamingen van de zaailingen middels eigen kennis en naslagwerk te achterhalen.

- Een zaailing is tussen de 50 en 180cm groot en heeft een in de meeste gevallen een relatief klein wortelgestel. Ze zijn tamelijk gemakkelijk te vervoeren.

- Vrijdag 10 maart sturen we je nog een email toe met de laatste info. Houd dus je inbox in de gaten.

Cookie-instellingen